Är honung nyttigt?

Är honung nyttigt?
Ja det är det. Iaf om man jämför med vanligt vitt socker. Skillnaden är att det består av enkla sockerarter som fruktos och glukos och ger ett lägre GI. Det är också sötare, så man behöver mindre mängder för att få det så sött som man vill ha det. Dessutom så har det en antibakteriell funktion som inte finns i vanligt socker. 
 
Är det någon skillnad på fast och flytande i nyttighet?
Typ inte, all honung är flytande vid utvinningen. Förr eller senare bildas kristaller i honungen och den får fast konsistens. Hög druvsockerhalt påskyndar den här naturliga processen. En tumregel är: Ljusa honungssorter har hög druvsockerhalt och kristalliserar snabbt. Mörka honungssorter har hög andel fruktsocker och kristalliserar långsamt.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0