Äntligen någon som fattar!

Var ute både i fredags och lördags.. Inte det bästa för träningen och ekonomin, men det var kul :)) Lever ett riktigt svenneliv och längtar till varannan helg så man kan vara ledig och ha lite kul just nu!
Men nog om mina I-landsproblem! Var hos läkaren igår och han verkligen överraskande mig när han visste vad som är fel med mig. Riktigt sprudlade av glädje när jag gick därifrån! Tydligen så har jag överkänsliga slemhinnor och måste därför behandlas med någon nässpray i 3 månader. Tar den med glädje varenda morgon seriöst.
Men nu måste jag hem från gymmet och ta ut hunden och sen dra till jobbet :) Hejdååå



Pensionärsebba i farten!

Drog till gymmet iaf imorse innan jobbet. Var lite mer taggad idag hehe. Börjar typ också bli som en pensionär.. Vad längtar jag hem till på kvällen efter jobbet och allt om inte en stor kopp te och ett halvt avsnitt (hinner somna) av Downton Abbey. Kan inte bli mer panshis för tillfälleet? Juste jag skulle ju börja pensionärspara! 
Nej, nu känner jag mig bara gammal! Dags att sova lite, men först ska jag dricka upp teet HEHE..
 
 
Hittade den här bilden när jag googlade på te. JA JAG GOOGLADE PÅ TE. Jag typ dog lite! Finns det verkligen Lusse te?!

Fettisdagen 2013

Gud så trött jag har blivit på att gymma. Behöver inspiration! Det jag skulle vilja ha bättre övningar till är främst ryggen och rumpan eller sätesmuskeln som man bara fick säga på idrotten i gymnasiet! 
 
Vad händer annars då? Jo, jobbar för fullt och träningen kommer i första hand just nu. Har så svårt att hitta tillbaka till där jag var innan med tanke på kondition och styrka, vad är det jag gör annorlunda nu?
Btw så är det ju fettisdagen idag! Fast jag tycker inte om semlor, ändå åt jag det på jobbet... Gratis är gott som man brukar säga! Borde finnas en semla med banan- och vaniljkräm.. FAN VA GOTT..
 
EH! Skulle inte banga på dem minus mandelmassa alltså! 

Är honung nyttigt?

Är honung nyttigt?
Ja det är det. Iaf om man jämför med vanligt vitt socker. Skillnaden är att det består av enkla sockerarter som fruktos och glukos och ger ett lägre GI. Det är också sötare, så man behöver mindre mängder för att få det så sött som man vill ha det. Dessutom så har det en antibakteriell funktion som inte finns i vanligt socker. 
 
Är det någon skillnad på fast och flytande i nyttighet?
Typ inte, all honung är flytande vid utvinningen. Förr eller senare bildas kristaller i honungen och den får fast konsistens. Hög druvsockerhalt påskyndar den här naturliga processen. En tumregel är: Ljusa honungssorter har hög druvsockerhalt och kristalliserar snabbt. Mörka honungssorter har hög andel fruktsocker och kristalliserar långsamt.
 
 
 

Träning för veckan


Jobbar 6 dagar den här veckan, så tänkte ta det lite lugnt den här veckan.
 
Måndag  Medelpass
Tisdag    Gym- Överkropp (Armar, mage rygg)
Onsdag  Vila
Torsdag Step
Fredag   Gym- Överkropp (Armar, mage rygg)
Lördag    Vila
Söndag   Gym- Ben+ rumpa
 

Supergoda!

Är riktigt stolt över mig själv. Barsen blev hur goda som helst, åt typ upp 2 stycken när jag kom hem och skulle inte banga på att äta upp resten!
 
Eftersom de inte var klara efter 1,5 timmar i 50 graders ugn, så slog jag upp den på 150 grader i 15 minuter extra och de blev perfekta! Hårda på utsidan och härligt mjuka på insidan!
 

Varför ska det vara så jävla svårt att baka något nyttigt för?

Ja, ni läste rubriken! Var skitsvårt att hitta ett bra recept till barsen jag nyss gjorde. Hittade ett först, men nej då ska det såklart vara proteinpulver i. Hittade ett annat, men nej då ska det vara kondenserad mjölk i och det kan man inte ersätta för det blir som kola när det kokar. Kul, men efter timmar av googling (kan överdriva lite där, men det kändes som det!) så fick jag nog och ändrade min googling. Hittade tillslut ett från Anna Skipper, den kvinnan kan allt <3 Så gjorde det, men ändrade väldigt mycket. Det här är iaf receptet:

Nyttiga Bars
 

2 dl cashewnötter
1,5 dl russin
1,5 dl dadlar
1 dl riven kokos

1. Mixa alla ingredienser till en tjock kräm (häll i lite vatten om det behövs)
2. Forma till platta bars och lägg dem på bakplåtspapper
3. Låt barsen torka i ca 1,5 h i ugn. Ca 50 grader

Tips!
Skulle några bars bli över är de perfekta att frysas in. Man kan även rulla barsen i kokosen istället för att ha den i smeten.


Mina ändringar pga att mitt kök inte består av massa nyttigt tyvärr...:
Blandade cashewnötter och mandel. Hade 1 dl russin och 1 dl till av någon random torkad frukt jag hittade längst bak i skåpet..(Tror det var mandarin?!) Sen så hade vi riven kokos, vet dock inte om den var osockrad eller inte... Men så ska man ha lite kul också och leka lite kreativ! Vi hade inga linfrön tyvärr för jag vill ha mitt omega-3, så det blev boveteflingor istället och två skedar honung. Blev för klibbigt efter det så jag adderade lite torrt pofiber i blandingen så blev allt tipp topp igen! Nu är de i ugnen och gosar, hoppas allt funkar asbra!


Skaka bröstet

Tycker det är så tråkigt att man inte kan träna ute. Om man inte ska göra något intensivt någon dag, då får man gå  på ett lugnare pass där man till mesta delen ska skaka bröstet i takt till turkisk musik. Något jag inte kan göra helt seriöst. Sen var det ju en superbt bra idé att sätta in två stora fönster till gymmet så vi gör det hela ännu mer awkward. 
Ja, träningsvärken har blivit en del av mitt liv igen <3 jättetrevlig att jobba med .. NOT
Ska avsluta positivt nu för en gångs skull.. PUSS PUSS <3 <3

Behöver skriva av mig lite..

Har satt igång med träningen hårt igen. Ett tag så hade jag t.om. tröttnat på godis och sånt, men nu har mitt sötsug kommit tillbaka så måste hitta något nyttigt man kan smaska på, på kvällen :) Kanske göra egna bars?
Åh sen så saknar jag lilla Elin också. Känns så fel att gå förbi hennes hus när jag är ute med hunden och veta att hon inte bor där för tillfället. Sen så är jag avundsjuk på henne också att hon får leva sin dröm varenda dag.. Vad gör jag i Sverige......? Ingen av mina kompisar vill hänga med på en working holiday i t.ex. Australien som alla andra åker på just nu! Jag vill göra något galet..
 
I helgen har jag iaf haft kul :) I fredags jobbade jag och mötte sen upp Hanna, Klara och Emma i stan och såg på Ego. Sjukt bra film med en sjukt snygg skådespelare! Martin Wallström <3 Igår kom Emma och Hilda och två av hennes kompisar Jens och Petter över på förkrök och tacomiddag. Sen så styrde det mot stan och Tivoli, flippat ställe tihi! Och idag mår man som man förtjänar.
 
Skulle aldrig banga!

RSS 2.0